Tässä alkaa nyt olla kriittiset hetket käsillä, kun huomenna pitäisi aloittaa toinen ja samalla viimeinen työssäoppimisjakso. Paikka sentään on ensimmäiseltä to-jaksolta tuttu ja onneksi työkaveritkin ovat aikalailla pysyneet samoina, joten sen puolesta ei tarvitse suurempia murehtia. Sain tänään palautettua viimeisetkin rästihommat (Teija kun uhkasi ettei ole työjaksolle menemistä jos ei ole kurssit suoritettuina viimeistä viirua myöten) vaikka tiukoille se kyllä veti. Taidan olla pohjia myöten tällainen viimetinkaan jättäjä.
Tämän blogin tarkoitus on muodostua osaksi opinnäytetyötäni. Opinnäytteestä ei vaadita kirjallista versiota, eikä oikein raporttiakaan, joskin jonkin verran täytyy Moodleen avata tekemisiään jossain vaiheessa tätä jaksoa. Moodlea ei kyllä tule ikävä, sen verran voin sanoa. Halusin kuitenkin tallentaa jossain muodossa jonnekin tämän prosessin kulkua ja etenemistä (tai etenemättömyyttä, saa nyt nähdä kuinka käy), jos ei muuten niin että olisi sitten tulevaisuudessa paikka, johon palata ja muistella menneitä. Tarkoitus toki on, että tätä blogia voisivat esimerkiksi Keudan opettajat käyttää jonkin asteisena esimerkkinä siitä, mitä ennen on tehty, sillä meille heillä ei ollut näyttää mitään. Loppuhuipennus kun sijaitsee vapaassa internetissä, niin tätäpä ei resurssitietoinen Keuda helposti niks naks hävitäkään. Tarkoitus on myös, mikäli hyvin käy, että tavalliset pulliaisetkin (siis ihmiset jotka eivät työskentele kirjastoalalla) saisivat pienen pilkahduksen kirjastotyöhön ja kirjastovirkailijan arkeen.
Toistaiseksi meiltä on vaadittu vasta lyhyt kuvaelma suunnitelmistamme koskien opinnäytetyötä, ja suuruudenhulluun tapaani koitin keksiä yhtä ja toista. Saa nähdä mikä lopputulema on, mutta toistaiseksi ainakin aion pystyttää kirjastoon näyttelyn nuorten fiktiosta. Ajattelin ensin tehdä näyttelyn nuorten kauhusta, mutta tajusin sitten etten tiedä aiheesta tarpeeksi tehdäkseni siitä mitään sen suurempaa, joten päätin keskittyä fiktioon. Onhan se laaja alue, mutta katsotaan nyt mihin idea tästä kehittyy. Näyttelyn tarkoitus olisi nostaa kokoelmasta sellaisiakin kirjoja, jotka eivät heilu kymmenettä viikkoa TOP 10 bestseller -listalla. Lisäksi ajattelin, että suunnittelisin kirjojen väliin "vinkkauslappuja", siis kartonkiläpysköjä, joihin kirjoittaisin oman mielipiteeni kyseisestä kirjasta. Lapun alaosaan jäisi tilaa seuraaville lukijoille lisätä omat mielipiteensä. Ajattelin, että laput tunnistaisi jonkinlaisesta leimasta tai vastaavasta. Lasten puolellahan on Helmeri, joka suosittelee kirjoja (siis sellainen vihreä mustekala, joka on lastenkirjastopuolen maskotti). Näistä vinkkikirjoista kokoaisin sitten listan tai aihepaketin tai jonkin sellaisen, jonka voisi linkittää Pointin sivulle HelMetiin. Ja sitten on tämä blogi, Loppuhuipennus.
Tosiaan, työssäoppimispaikkani on Pointin kirjasto, joka sijaitsee Kartanonkoskella. Samassa rakennuksessa on myös Y.E.S.-päiväkoti ja Vantaan kansainvälinen koulu, joten asiakaskunta on aika kaikenkirjavaa. En ihan heti muista koskaan olleeni töissä paikassa, jossa olisi ollut yhtä hyvä henki kuin Pointissa. Olin todella iloinen kun sain sovittua toisenkin jakson Pointtiin, vaikka näin jakson alkaessa sitä väkisinkin miettii, olisiko työllistyminen ollut todennäköisempää jos toisen jakson olisi mennyt suorittamaan vaikka Helsinkiin... No, turha sitä enää on miettiä, näillä mennään mitä on annettu!
Katsotaan kuinka tämä jakso vierähtää tästä käyntiin!
- Saana
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti