perjantai 19. huhtikuuta 2013

Graafista suunnittelua

Näyttelyyn liittyy esitteitä, tässä tapauksessa esite ja vinkkilehtinen, johon olen koonnut niin sanotusti parhaat palat. Alun perin tarkoitus oli siis (varsin kunnianhimoisesti) tehdä yhteistyössä Anskun kanssa joku tosi graafisesti hieno viritys, jossa olisi ollut tyttöä ja poikaa ja paperilennokkia ja paljon symboliikkaa ja se olisi ollut osittain värillinen ja tosi hieno kaikin puolin muutenkin, mutta aikataulujen (ja oman saamattomuuteni) takia piti vähän riisua suunnitelmaa. Loppujen lopuksi tulos on tällainen:



Ei mikään kovin häävi, mutta välttää. Graafisesta puolesta sen verran, että tässä on nyt otettu huomioon se, että esitteen täytyy olla mustavalkoinen, eli se on tehty mustavalkoisena alusta pitäen. Lisäksi se, että kuvat kiinnostavat silmää enemmän kuin teksti, joten yritin sirotella niitä vähän jokapuolelle. Lisäksi vielä se, ettei tekstikään saa olla sotkuista, joten fontteja on tässä nyt käytetty kahta. Koska tekstiä on aika paljon, on fontti myös päätteellinen, koska sitä on silmän helpompi ja nopeampi lukea.

Vantaan puolella on siitä kiva tehdä esitteitä ja muita vastaavia, ettei täällä ole juurikaan graafisia rajoitteita. Helsingin puolellahan joka paikkaan on pakko tunkea "-merkki, pohjaväritkin on ennalta määrätty. Sellainen rajoittaa luovuutta ja inspiraatiota, mutta Helsinki onkin snobien kaupunki. Design ennen luovaa kipinää, eikö? ~_n

Bloggeriin ei valitettavasti voi suoraan lisätä tiedostoja, muuten olisin lisännyt tähän vielä vinkkauslappusen, jonka tein Wordissa. Ei se kovin ihmeellinen ole, ja vinkkauslistan voin lisätä myöhemmin jos jotakuta kiinnostaa. Tyyli on samanlainen kuin tässä esitteessäkin, fontitkin ovat samat. Nyt sitten tulostelemaan. Hyvää viikonloppua!

- Saana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti