maanantai 22. huhtikuuta 2013

Onko se nyt ohi?

Nyt se on sitten ohjelmointikielellä sanottuna livenä. Tuolla se pönöttää, Pointin nuortenosaston kupeessa. Aamu alkoi tänään viittä vaille kahdeksan nuortenosaston sohvan roudaamisella ja jonkun pöydän siirtämisellä joka on kotoisin jostakin (?). Se oli juuri sopivasti tuolla keskellä kirjastoa, joten otin sen käyttöön. ~_n

Viikonloppu meni hyvin, rauhassa, ajattelematta sen kummemin koko opinnäytetyötä. Tänään aamulla tajusin, että olisi ehkä sittenkin voinut ajatella asiaa vähän enemmän... No, niin tai näin, pakersin ensimmäiset tunnit tuota näyttelyä ja ihan kelpoisa siitä tuli, joskaan ei yhtään niin hieno kuin olin suunnitellut. Tavoitteista tipuin pahasti, mutta ei se mitään. Näillä nyt mennään. Ulkoasuksi tavoittelin sellaista sopivan sekavaa, niin ettei kukaan pode huonoa omaatuntoa sen penkomisesta.

Kun sain huonekalut paikoilleen, siirsin kaikki 61 kirjaa näyttelypöydälle kera vinkkilappuopasteen. Näyttelyssä on esillä siis myös sellaisia kirjoja joita en saanut luettua. Taisin lopulta lukea suunnilleen 20 noista kuudestakymmenestä. Asetteleminen olikin sitten haaste, koska lappuja tuskin huomaa jos kirjat laittaa pystyyn, ja kirjat taas vievät ihan liikaa tilaa jos ne kaikki laittaa kumolleen. Jotenka, ratkaisin tilanteen seuraavasti:


Päätin erottaa suomen- ja englanninkielisen aineiston ihan vain selkeyden vuoksi, joten väkersin supernopeeta tuollaisen "Try it in English" -kyltin. Täällä kuitenkin käy englanninkielisiä nuoria jonkin verran, ja vaikka kaikki (tai ainakin valtaenemmistö) puhuvat suomea sujuvasti, on englanti varmaan se mieluisampi kieli lukemiseen kuitenkin. Ja onpahan valinnanvaraa. Voin julkaista vielä vinkkikirjalistan tässä blogissa hiukan myöhemmin (tai vaikka heti tämän perään mikäli kerkeän, vartin päästä alkaa päivystys, jaiks!).



Kaikenkaikkiaan näyttelystä tuli ihan hyvä. Se ei ole ehkä optimaalisimmalla paikalla kun ottaa huomioon etteivät teinit juuri katsele ympärilleen eli se olisi pitänyt laittaa smack in the middle tuonne nuortenosastolle. Se ei myöskään ole graafisesti niin hieno kuin suunnittelin ja tuo lyhdyn tuoma symboliikkakin (valoa pimeään, tms :D) jää vähän hämäräksi (heh heh). Esitteiden mustavalkoisuus varmaan hidastaa niiden kulkemista, sillä ne eivät ole liikkuneet mihinkään (siis tämän viikonlopun aikana, kun perjantaina ne laitoin, lauantain Point oli kiinni ja sunnuntaina oli Tottatarua), laskin. Toivottavasti nuo näyttelyyn kasatut kirjat kuitenkin lähtevät jonkun matkaan, sehän tässä on tärkeintä. Jos tässä pitäisi itseään arvostella, niin antaisin H2 hyvästä yrityksestä ja T1 epärealististen tavoitteiden asettamisesta. Tai sitten K3 koska 2+1 on 3, eikö? ~_n


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti